Persoonlijke leerdoelen

De bedoeling was om tijdens mijn stageperiode een periode bij het bedrijf Create werkzaamheden te verrichten. Zodat ik beide kanten van de twee bedrijven van eigenaar Martijn Apeldoorn kon proeven. Echter kwam ik er achter dat ik enorm veel te leren had bij SIW. Al m’n kennis van WordPress werd opnieuw uitgebreid met verschillende uitdagingen en ervaringen, zoals Justmedia, JW Verzekeringen,  ProjectHeere en natuurlijk Nictiz.

Logo van Justmediagroup JWVerzekeringen Projectheere Nictiz Marthijn Beilschmidt (voor een grotere versie, druk op de afbeelding)
(voor een grotere versie, druk op de afbeelding)

VueJS & Laravel

VueJS & Laravel zijn twee leerdoelen die ik eigenlijk had willen behalen in mijn stageperiode. In plaats daarvan heb ik gekozen om verschillende WordPress uitdagingen te pakken die ik hierboven heb genoemd. Ik heb mij ingelezen in de documentatie van VueJS en Laravel, maar ik heb ervoor gekozen om mij meer te specialiseren in WordPress. Niettemin wil ik VueJS en Laravel alsnog leren na mijn stageperiode.

WordPress Multisite / Multidomain

Het proces van WordPress Multisite / Multidomain heb ik volledig geleerd en uitgevoerd. Een uitgebreide uitleg over dit proces staat omschreven in deze blog. In het kort heb ik een WordPress omgeving geïnstalleerd en zo geconfigureerd dat je met enkele klikken dezelfde omgeving kan dupliceren. Zo kan een bedrijf binnen een paar uur zijn/haar bedrijfsgegevens verwerken in de website.

Projectheere Domein Dupliceer Instellingen (voor een grotere versie, druk op de afbeelding)

Naast de bovenstaande persoonlijke leerdoelen ben ik aan de slag gegaan met WordPress Child Theme. Een WordPress Child Theme kan worden gebruikt bij een WordPress Thema. Zo kan je een volledig thema naar wens hebben gevonden maar mis je een onderdeel om bijvoorbeeld de datum van een nieuwsartikel uit te lezen op een pagina. Dit valt in dit geval op te lossen met een template bestandje. (Zie “Hoe werkt een op maatwerk gemaakte WordPress website, kopje “hoe doe ik dit op mijn website”) Dit bestandje moet je natuurlijk ergens kwijt in je WordPress installatie. Dit doe je met een Child Theme!

Een Child Theme stel je namelijk in door wat vereiste bestanden in je “Themes” map te plaatsen. Je moet eerst een folder aanmaken naast je huidige thema bestand, wat dezelfde naam heeft maar met “-child” erachter. Dan moet er een .CSS bestandje in komen met wat vereiste code, namelijk:

/*
Theme Name: Twenty Fifteen Child
Theme URI: http://example.com/twenty-fifteen-child/
description: >-
Twenty Fifteen Child Theme
Author: John Doe
Author URI: http://example.com
Template: twentyfifteen
Version: 1.0.0
License: GNU General Public License v2 or later
License URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Tags: light, dark, two-columns, right-sidebar, responsive-layout, accessibility-ready
Text Domain: twenty-fifteen-child
*/

Dat is alles! Nu kan je daar je template bestand inzetten. Als je daarvan de vereiste goed heb gevolgd, heb je nu je gewenste resultaat.

Python

Dit staat in principe niet in mijn Persoonlijk Actie Plan, echter wekte Python mijn interesse. Als je enkele blogs doorleest kan je er misschien uithalen dat ik een fan ben van automatie. Ik hou er namelijk van om herhalende doorsnee taken te versimpelen door ze te automatiseren. (Voorbeeld blog)

Python is ook verzonnen met zo’n principe. Python is een programmeertaal die in bijna elk situatie gebruikt kan worden. Het kan zowel gebruikt worden om te ontwikkelen voor software- of web.

In mijn vrije tijd ben ik begonnen met Python te leren. Ik ben van plan dit bij Specialist in Websites verder te ontwikkelen en te gebruiken, maar dit is er nog niet van gekomen.

Conclusie

Twee verplichte persoonlijke leerdoelen zijn niet van pas gekomen tijdens mijn stageperiode bij Specialist in Website. Dit zijn VueJS en Laravel. Echter heb ik dit gecompenseerd door genoeg uitdaging te zoeken in de opdrachten van SIW. Tevens ben ik van plan deze twee leerdoelen later te onderzoeken.


Commentaar:

  1. Berend schreef:

    Hoi Marthijn!

    Volgens mij heb je genoeg uitdagingen gehad tijdens je stage. Goed om te zien dat je je leerdoelen zo concreet hebt opgeschreven en voor een deel ook hebt behaald. Je gaat in de toekomst ongetwijfeld ook met VueJS en Laravel aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *