Automatisatie add-on

Tijdens een periode van crisis op het kantoor van iDotMedia, waarbij een flink aantal facturen met de hand verstuurt moesten worden, kwam ik met het idee om de handelingen te automatiseren met een plug-in die ik voorheen had gebruikt om automatisch formulieren in te laten vullen. 600-700 facturen werden met 3 eenvoudige geautomatiseerde kliks verstuurd. Hierdoor werd het in plaats van avondwerk voor 3 personen, een uurtje overwerken voor 1 persoon! Het enige wat ik moest doen was slechts observeren of alles soepel verliep.

Scripten

Het is echter geen kwestie van een knop indrukken. Er is een functie beschikbaar om handelingen in de browser op te nemen, en deze vervolgens te herhalen. Al snel had ik de taal van iMacro door en kon ik de lijnen manipuleren zodat ik andere velden kon aanpakken.

Mijn stappenplan voor het automatiseren was:

  • Gebruik een script van de plug-in om 50 tabbladen met 1 knop te openen
  • Controleer de tabbladen op dubbele resultaten en/of reeds-verstuurde facturen (onnodig, maar zekerheid boven alles)
  • Stel de plug-in in om zijn script 50 keer te herhalen
  • Start het scriptje
(voor een grotere versie, druk op de afbeelding)

iMacro

De plugin heet iMacro, en is beschikbaar voor Internet Explorer, Firefox en Chrome. Met iMacros kunt u herhalend werk opnemen en afspelen en is de enige webautomatiseringssoftware die op elke website werkt. Gebruik iMacros om:

Automatische invulformulieren, net als een eindgebruiker.

U kunt eenvoudig tekst, afbeeldingen, bestanden en webpagina’s gemakkelijk downloaden en uploaden, PDF-bestanden verwerken of screenshots maken.

Import of export van gegevens naar en van webapplicaties met behulp van CSV- en XML-bestanden, databases of andere bronnen.

Update Excel en Access vanaf het web.

IMacros elimineert de vervelende herhaling om elke dag dezelfde sites te controleren, wachtwoorden te onthouden en webformulieren in te vullen. IMacros is de enige vormvuller die webformulieren kan autofilleren die over meerdere pagina’s strekt. Alle informatie is opgeslagen in leesbare, gewone tekstbestanden die gemakkelijk kunnen worden bewerkt. Wachtwoorden worden veilig beveiligd met beveiligde 256-bit AES-encryptie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *