JW twee punt nul

Het komt wel vaker voor dat je er te laat achter komt dat een thema erg slecht is, als je meer wilt dan normaal. Dit bleek ook zo bij JW Verzekeringen, echter hebben de ontwikkelaars er toch nog een draai aan gegeven om hem enigszins mooi te houden. Tot gevolg dat de website slecht te onderhouden valt door alle handmatige aanpassingen.

Problemen oude website

Een aantal zaken waar de klant zich erg aan heeft geërgerd:

  • Een iframe waarbij je een verzekering afsluit die dubbel voorkwam op een verzekeringspagina.
  • Talloze stijlbreuken, waaronder een grote variëteit aan tussenruimtes (padding en margin)
jwverzekeringen css (voor een grotere versie, druk op de afbeelding)
Nieuwe website van JW Verzekeringen (voor een grotere versie, druk op de afbeelding)

Nieuwe website

Omdat ik erg tevreden was met het thema van “RotteveelM4“, is deze nogmaals aangeschaft om te gebruiken voor JW2.0. Vanwege de gebruiksvriendelijkheid van het thema kon alles van de oude website netjes ingevuld worden in de thema opties. Vanaf daar stopte de gebruiksvriendelijkheid echter.. De rest van het stijlen ging via CSS.

Verzekeringen overzetten

Door middel van een Google Chrome Addon kan ik wat Javascript toevoegen aan elke willekeurige website. Dit heb ik gebruikt om een balkje te maken boven elke verzekeringspagina met: ‘Header afbeelding, iframe URL, SEO meta titel en SEO meta descriptie’. Hiermee heb ik het proces, om alle verzekeringen over te zetten, versneld. Doordat elke verzekeringspagina een handige balk had met de kritische informatie, kon ik met gemak de bovenstaande informatie overzetten naar de nieuwe pagina’s.

JW Help tool (voor een grotere versie, druk op de afbeelding)

Conclusie

Een website verbeteren kan altijd, maar een website compleet opnieuw maken was wel een uitdaging. De grootste uitdaging was vooral het 1 op 1 namaken van sommige elementen. Soms kan je oude code bijna exact kopiëren, maar zodra dit niet kan moet je improviseren.


Commentaar:

  1. Berend schreef:

    Goed geschreven Marthijn! Opnieuw een goed project. Ik mis nog wel wat informatie over de aanleiding van het project om de ‘oude’ site te vervangen met een exacte kopie. Probeer daarnaast nog wat meer te vertellen over hoe je de verzekeringen hebt overgezet van de vorige site naar deze versie. Dat het je relatief makkelijk afgaat dat is echter wel duidelijk. Het is in ieder geval weer een tevreden klant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *