Van Websvr01 naar Ares001

Specialist in Websites krijgt steeds meer klanten. Dezelfde klanten moeten we ook kwijt kunnen in een mooie server park. Helaas was hun vorige server slecht te beheren via DirectAdmin en had teveel limieten. Tijdens de verhuizing van hun pand is er ook sprake van een digitale verhuizing naar gloednieuwe server, met “Plesk”!

De deadline om alle klanten over te zetten nadert. Er is snel een team samengesteld om alle klanten een nieuw plekje te geven. Ryan Jenkins, Dylan Struik, Berend Bakker (Developers) en Chiel van den Boogaard (ICT-beheerder) en ik zaten tot ‘s’avonds laat te buffelen om alle websites succesvol over te zetten.

servers server siw (voor een grotere versie, druk op de afbeelding)
duplicator blog blog-artiekel wordpress (voor een grotere versie, druk op de afbeelding)

Duplicator

Door middel van deze wonderplug-in, konden wij gemakkelijk een back-up maken van alle WordPress installaties. De plug-in zorgt ervoor dat de FTP-bestanden en de database gekoppeld worden aan een PHP-installatie bestand. Zodra het pakketje klaar is, wordt alles in een zipje gestopt.

Dit zipje, eenmaal uitgepakt, zal op de nieuwe FTP-server gezet worden, zodat de al eerder benoemde installatie bestand via de browser benaderbaar is. Zo simpel kan het zijn, als alles mee werkt natuurlijk. Soms kan je namelijk last hebben van bepaalde instellingen in PHP of plug-ins die niet mee worden genomen.

Conclusie

Ik heb veel geleerd van de fouten die naar voren komen. Ik heb de volgende kennis opgedaan:

 • HTTP/HTTPS
 • Rootdirectory permissies
 • Het “.htaccess” bestand
 • Het “wp-config.php” configuratie bestand
 • MySQL export/import van tabellen

Commentaar:

 1. Niek schreef:

  Hoi Marthijn,

  Dit heb je strak opgezet, deze blog! Het gebruik van het Nederlands is redelijk maar bevat wel teveel slordigheden. Zie hiervoor mijn mail. Rest van de tekst even zelf nalopen.
  Julian moet bij elk blogmoment een reactie schrijven:
  – inhoudelijk,
  – spelling en stijl.

 2. Berend Bakker schreef:

  Hoi Marthijn,

  Leuk om je blog te lezen! Erg herkenbaar. Ik zou graag zien dat je dieper op de materie ingaat. Je zegt bijvoorbeeld: “Soms kan je namelijk last hebben van bepaalde instellingen in PHP”, dan zou ik graag zien welke instellingen dit zijn. Je vertelt ook relatief veel over het waarom, maar weinig over de exacte aanpak (Duplicator?). Daarnaast worden in je conclusie een aantal punten genoemd die niet eerder voorkwamen in je blog (HTTP/HTTPS? MySQL?) Vertel daar ook over. Verder ziet het er zeer goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *