Wat is Digistudies?

Digistudies is een platform waarbij examenstudenten kunnen leren van educationele filmpjes. Dit betreft categorieën zoals: “Economie, geschiedenis, natuurkunde, Nederlands, etc.” De tekst en audio zijn geschreven en gesproken door echte leraren. Dit wordt dan bewerkt met beeld en animaties door ingehuurde video-editors.

Het bedrijf is opgericht door Micha Proper, die zelf ook problemen had met het leren voor zijn examens. Hij kan uit ervaring vertellen dat, door het bekijken van de filmpjes, hij veel meer snapt van de lesstof. Uit onderzoek is gebleken dat studenten vaak afgeleid worden door beeld en geluid, daarom is Digistudies juist een perfecte oplossing.

Wat voor rol heb ik in Digistudies?

Ik ben samen met een klein groepje verantwoordelijk voor het maken van de video’s die Digistudies levert. Dit doe ik met behulp van ‘Adobe Premiere Pro CC’ en ‘Adobe After Effects CC’ (af en toe ‘Adobe Audition CC’ of ‘Audacity’ om in het algemeen de aangeleverde audio te verbeteren). De afbeeldingen die ik gebruik zijn, of zelfgemaakt, of afgehaald van een gratis materialen website (welke vervolgens bewerkt worden zodat zij bij het gerelateerde thema passen).

Op mijn portfolio heb ik alle video’s staan die door mij zijn gemaakt. Ik ben ook verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de economie filmpjes. Hieronder zie je een voorbeeld.