Ga naar de inhoud

Bundels

Elke student heeft wel eens een spel gekocht en is waarschijnlijk bekend met bundel websites. Bij een bundel website betaal je een X bedrag voor een X aantal spellen. Vaak heb je dan niet door hoeveel zo’n spel nou echt waard is en of je theoretisch goedkoper uit bent dan als je 1 van de spellen officieel zou kopen of via een andere website.

Voorbeeld van een bundel op humblebundle.com;

Bibliotheek

Nu had ik het idee om zulk soort bundels te verzamelen in 1 bibliotheek, waarbij je je spellen en licenties centraal houd. Het systeem verzamelt dan periodiek alle spellen in je bibliotheek en voorziet elk spel van een prijs. Ook wordt er een historie bijgehouden van elk spel en zou je grafieken kunnen uitdraaien wanneer een prijs op zijn piek- of daal-moment zit.

Het dashboard laat je de totale waarde zien van je bibliotheek, een verzameling van de duurste spellen in je bezit, wat grafieken en uiteraard een menu om te kunnen navigeren. Het idee is om het systeem uit te breiden dat er meerdere gebruikers kunnen inloggen om hun bibliotheek in te kunnen zien.

Scraper(s)

Hoewel de spellen handmatig ingevoerd moeten worden vanuit je bundelwebsite, wil ik zo min mogelijk interactie geven om je spellen up-to-date te houden. De website dient als een overzichtelijke collectie voor je niet-geclaimde spellen, maar hiernaast worden ze ook elke dag voorzien van een prijs. Dit wordt verzorgd door meerdere scrapers naar Kinguin toe.

Kinguin geeft namelijk een actuele en realistische prijs van je spel. Ze bieden namelijk de goedkoopste prijs aan die je kunt vinden op het internet.  De website zoekt meerdere malen per dag hoeveel geld jouw spellen waard zijn. Tevens haalt hij ook de volledige titel, beschrijving en afbeelding op van je spel.

Leuke sandbox

Dit project bestaat nu al meer dan 7 jaar. Sinds ik ben begonnen met coderen is dit project meegegaan in mijn kennis-curve. Zodra ik iets nieuws wilde proberen kon ik dit uitoefenen op mijn game bibliotheek. Door een gevulde database en veel potentie kon ik alle technieken proberen via het systeem. Zo is de website inmiddels 4x herschreven in 2 versies van WordPress en 1x in Laravel & VueJS.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

"Alles is mogelijk"

Zit je vast met een digitaal probleem? Je kunt kosteloos met mij mailen/bellen en sparren. Ik ben benieuwd waar ik je mee kan helpen.

nl_NLDutch